Op zondag 23 april reden velen van ons de voorjaarsrit. Helaas bereikte ons die avond het bericht dat Kees die zelfde ochtend plotseling is overleden. Kees heeft in de beginfase van de Panhard club een zeer belangrijke rol gespeeld. Hij was al actief voor de club bij de oprichting in 1968. Met zijn ervaring als voormalig Panhard monteur bij Citroën op het stadionplein in Amsterdam repareerde hij in zijn vrije tijd Panhards voor leden van de club.

In 1975 werd Kees secretaris van de club en verzorgde hij de onderdelenvoorziening van de club. Op het zelfde moment werd ik voorzitter en wij hebben samen gedurende 15 jaar deze functies vervuld. In die periode hebben wij hem allen ervaren als een markante persoonlijkheid met heel duidelijke ideeën en meningen. Maar vooral ook als een uiterst betrouwbare en toegewijde kracht in de club.

Na zijn bestuursperiode richtte hij zich steeds meer op het rally rijden en racen met zijn Renault Alpine A110. De laatste jaren deed hij dat met een speciaal geprepareerde Citroën Visa GTI. Hij ging rally’s organiseren voor goede vrienden in Zuid-Frankrijk. Kees ging overal op af, kwam overal en kende de halve wereld op het gebied van klassieke auto’s. Ondertussen bleef hij betrokken bij de Panhardclub door het schrijven over interessante ontmoetingen en evenementen. De voormalige monteur werd steeds meer een bekende autojournalist.

De komende maanden had Kees samen met zijn onafscheidelijke Henny al weer plannen voor het bezoeken van een aantal evenementen. Maar het mag niet zo zijn. Velen die Kees goed kennen verliezen in hem een goede vriend. We wensen Henny, zijn kinderen en zijn familie alle sterkte toe in het dragen van dit grote plotselinge verlies.

Joannes Collette