Clubactiviteiten

Clubactiviteiten

Najaarsrit 2018

De najaarsrit werd dit jaar georganiseerd door Frank van Nieuwkerk en Freek Sollie. Ze hadden een unieke startplaats gekozen, het museumdorp Veenhuizen. Ook de opstelplaats was uniek, er kwamen 12 Panhards prachtig naast elkaar te staan, wel met karton er onder! Jammer genoeg bleven door gebrek aan rangeerruimte de auto’s van Joost, Peter D. en Henk O. buiten beeld.
Na de gebruikelijke koffie met koek brachten we een bezoek aan de energiecentrale, waar speciaal voor ons de antieke machines weer eens opgestart werden. De rit die volgde voerde ons door het mooie Drentse landschap met kerken, heides, beekdalen, hunnebedden en knuppelpaden, waarover het organiserende tweetal ons in een toegeleverd formulier indringende vragen stelde.
Aan het einde van de rit wachtte ons een prachtig terras aan de Drentse AA met een versnapering op kosten van de club, misschien wel het begin van een nieuwe traditie. De afsluitende maaltijd was heerlijk en zo geanimeerd dat niemand er meer aan dacht om foto’s te maken, vandaar dat die in deze fotoserie ontbreken.

Voorjaarsrit 2018
Vijftien april j.l. was het weer zover. De voorjaarsrit 2018 werd dit keer georganiseerd door onze voorzitter André Ros en heel logisch, Woerden de plek waar hij hij opgroeide, speelde samen met het mooie Oudewater een centrale rol in de rit. In Oudewater werden velen op de heksenwaag gewogen, maar niemand werd te licht bevonden (wie had dat ook verwacht?!!) Het mooie weer en een flink aantal deelnemers maakten een feestje van het evenement. De foto’s (van de hand van Peter Drijver) bevestigen dat.
De Foto’s

Algemene Leden Vergadering, februari 2018
De Notulen

17 november 2017: Praatavond
De Evolutie van de Panhardmotor door Pierre Peters.
Een verhaal over de verschillen tussen de Panhardmotor van het type M5 tot en met het type M10 en hoe deze motor in een paar jaar tijd is geëvolueerd. Met een inleiding over de voorgenomen bouw van een 950 cc Panhardmotor.
Voor de foto’s klik HIER

17 september 2017: Najaarsrit
Fort Pannerden, georganiseerd door Chris en Marijke Dumoulin.
Eerst de bezichtiging van Fort Pannerden van de Nieuwe Hollandse Waterlinie om vervolgens een rit door de Betuwe. Vervoer naar het fort kon met elektronische Tuktuks, maar lopen over de weg of via een ‘struinpad’ behoorde ook tot de mogelijkheden. Het struinpad zou waarschijnlijk wel aardig nat zijn zodat de meeste lopend over de weg naar het fort togen. Na koffie met gebak was er het bezoek aan het fort. Na het bezoek regende het, zodat iedereen toch maar met de klaarstaande Tuktuks terug naar de parkeerplaats ging. Na een plezierige rondrit eindigden we bij restaurant ‘De Betuwe’ in Tiel.
Voor de foto’s klik HIER
Voor het filmpje klik HIER

1 september 2017: Praatavond
Elektronische ontsteking door Ries Kruidenier.
Een verhaal over de betrouwbaarheid van zijn 24BT en hoe hij die probeert te verbeteren met onder meer een geheel door hem zelf bedachte en gebouwde krukas gestuurde elektronische ontsteking.
Voor de foto’s klik HIER
Voor het verhaal van Ries  klik HIER

16 juni 2017: Praatavond
Het verbrandingsproces door Erik Kemkers, met dank aan Dago Langen.
Wat kenmerkt een optimale verbranding en wat is de invloed van ontsteking en mengselvorming. Tevens een demonstratie van een anti-knock-systeem.
Voor de foto’s klik HIER

6-7 mei 2017: Citromobile
Een eenvoudige stand met één geweldige auto: De PL17 cabrio van Gerard Meeuwsen. Met een eerbetoon aan Kees de Waard Wagner.
Voor de foto’s klik HIER

23 april 2017: Voorjaarsrit
‘Tussen hoge zandgronden en lage klei’, georganiseerd door Peter Drijver en Mieke Bosse.
Een rondrit van het hoge zand in Hoogerheide, via de Oesterdam en Sint Philipsland naar het eindpunt Willemstad. Met een start met koffie en taart bij De Orangerie in Hoogerheide. Na een rit was de lunch bij Hotel Oosterschelde in Sint Philipsland. Hier was een prachtig uitzicht en konden de Panhard aan het water worden geparkeerd. Hierna de finish in de vestingstad Willemstad.
Voor de foto’s klik HIER

17 maart 2017: Praatavond 1
Brandstof- en olie additieven van Forté door Huub de Cock, met dank aan Pierre Peters.
Toevoegingen voor reiniging, verminderde slijtage en verminderd brandstofverbruik.

17 februari 2017: ALV
Tijdens deze ALV zijn de voorzitter Peter Drijver en de secretaris Joep Hocks afgetreden en zijn André Ros en ik (Pascal v. Wieringen) gekozen tot nieuwe voorzitter en secretaris.
Voor de foto’s klik HIER

Najaars / Antwerpenrit 2016
De Najaarsrit werd gecombineerd met de door de Belgische zustervereniging georganiseerde Antwerpenrit. Voor de foto’s: klik HIER