Voortaan het menu aan de linkerzijde

Tot op heden stond het menu van de site bovenaan de pagina, hierdoor en door de hoge slider (die veranderende foto’s) bleef er weinig ruimte over voor de inhoud van de bladzijde. Door vanaf vandaag de loze ruimte links van de pagina te gebruiken voor het menu, is dat wat verbeterd.

 

Website uitgebreid

De website is de laatste dagen stevig uitgebreid. Het menu kent nu ook de items ‘Roadtest’ en ‘Techniek’. De menu’s onder het hoofdmenu techniek zijn nog niet allemaal met informatie gevuld en anderen bevatten nog maar een marginale hoeveelheid onderwerpen. Maar er wordt aan gewerkt en de komende tijd ziet u meer informatie verschijnen, voornamelijk uit de Koeriers van de afgelopen jaren.

Maar er is meer en dan doel ik op uw kennis. Graag zou ik zien dat u die met de bezoekers van deze website deelt. Daarom, hebt u tips, trucs of andere interessante technische informatie, mail die dan aan uw webmaster en het zal geplaatst worden.

Panhardclub viert vijftig jarig bestaan met Barbeque en RIPL-2018

In 2018 bestaat onze club vijftig jaar! Om dat te vieren organiseren wij een tweetal evenementen. Op vrijdagvond 18 mei wordt er voor de leden van de Panhardclub een fantastische barbeque georganiseerd op Landgoed ‘De Zonneheuvel’ in Doorn. Aansluitend wordt tot en met de 21 mei de jaarlijkse (28e) Rassemblement International Panhard & Levassor (RIPL-2018) georganiseerd, waaraan niet alleen onze leden kunnen deelnemen, maar ook de buitenlandse Panhard rijders. Dé gelegenheid om eens over de Panhardgrenzen heen te kijken.
Het vieren van het 50 jarig jubileum bij de welkomst-BBQ, vindt op vrijdag 18 mei plaats op het terrein vóór het mooie Maarten Maartenzhuis.
Voor diegenen die na de barbeque graag blijven slapen en aan degenen die bovendien één of meer dagen aan de RIPL-2018 willen deelnemen, biedt Landgoed Zonheuvel een prima hotel accomodatie.
Aanmelden voor de barbeque en/of de Ripl 2018, kan via een website, die nu speciaal daarvoor gebouwd wordt. Op die site zal u ook het complete programma van de festiviteiten vinden.                                                                  Binnenkort meer nieuws.

Kees de Waard-Wagner overleden

Op zondag 23 april reden velen van ons de voorjaarsrit. Helaas bereikte ons die avond het bericht dat Kees die zelfde ochtend plotseling is overleden. Kees heeft in de beginfase van de Panhard club een zeer belangrijke rol gespeeld. Hij was al actief voor de club bij de oprichting in 1968. Met zijn ervaring als voormalig Panhard monteur bij Citroën op het stadionplein in Amsterdam repareerde hij in zijn vrije tijd Panhards voor leden van de club.

In 1975 werd Kees secretaris van de club en verzorgde hij de onderdelenvoorziening van de club. Op het zelfde moment werd ik voorzitter en wij hebben samen gedurende 15 jaar deze functies vervuld. In die periode hebben wij hem allen ervaren als een markante persoonlijkheid met heel duidelijke ideeën en meningen. Maar vooral ook als een uiterst betrouwbare en toegewijde kracht in de club.

Na zijn bestuursperiode richtte hij zich steeds meer op het rally rijden en racen met zijn Renault Alpine A110. De laatste jaren deed hij dat met een speciaal geprepareerde Citroën Visa GTI. Hij ging rally’s organiseren voor goede vrienden in Zuid-Frankrijk. Kees ging overal op af, kwam overal en kende de halve wereld op het gebied van klassieke auto’s. Ondertussen bleef hij betrokken bij de Panhardclub door het schrijven over interessante ontmoetingen en evenementen. De voormalige monteur werd steeds meer een bekende autojournalist.

De komende maanden had Kees samen met zijn onafscheidelijke Henny al weer plannen voor het bezoeken van een aantal evenementen. Maar het mag niet zo zijn. Velen die Kees goed kennen verliezen in hem een goede vriend. We wensen Henny, zijn kinderen en zijn familie alle sterkte toe in het dragen van dit grote plotselinge verlies.

Joannes Collette

Autovisie komt met artikel over Panhard

Frans van Thor, Jelle Bethlehem en Peter Breed hebben onlangs een hele dag opgetrokken met een journalist en een fotograaf van het blad ‘Autovisie’. Deze maand verschijnt een artikel van zo’n acht bladzijden over Panhard en Panhardisten in Nederland!

Algemene Ledenvergadering kiest nieuwe voorzitter en secretaris

Na 5 respectievelijk 9 jaar namen Peter Drijver en Joep Hocks afscheid van het bestuur als voorzitter respectievelijk secretaris. Met de benoeming van André Ros (voorzitter) en Pascal van Wieringen (secretaris) ging de gemiddelde leeftijd van het bestuur stevig omlaag. Peter van Eeden blijftPenningmeester van de club, Wim Boers blijft de onderdelenpositie beheren en Henk Ottevangers tekende bij als hoofdredacteur van de Panhard Koerier.

De vergadering stond stil bij het 35 (!) jarig jubileum van Wim Boers als Magazijnmeester die daarvoor werd benoemd als lid van verdienste!

Geslaagde praatavond over 24cEt…

Iets meer dan 35 personen zorgden voor een ontspannen sfeer. Niet in d laatste plaats omdat we begonnen met een glas bubbels om de viering van 125 jaar Panhard et Levassor kracht bij te zetten. Op de laatste praatavond van het jaar sprak Paul Huismans over zijn gloednieuwe Panhard 24cEt: een volledig elektrische Panhard. Een prachtige restauratie en een vindingrijke aanpassing om 200 kilo batterijen te bergen, de enorme elektromotor en de schakelunits. De auto heeft een actieradius van 160 kilometer en Paul heeft er inmiddels 1000 kilometer mee gereden.

Panhardclub heeft een nieuwe website

We hebben een nieuwe website en willen daarmee actiever aan de slag. Zo gaan we regelmatiger nieuws plaatsen. De nieuwe website is responsive en is dus ook goed leesbaar op mobiele apparaten. We hopen dat u de website met veel plezier zult bezoeken en gebruiken.

De website is gebouwd door Leiden Webdesign.

Overalls laten borduren

We gaan kijken of er voldoende animo is om jullie Overalls te laten borduren. Logo op je rug, borstzakje of mouw? Denk aan 15 euro wanneer je je gewassen en gestreken overall in levert. Ontwerp wordt nog bekend gemaakt. Laat even weten of je belangstelling hebt met een mailtje aan president@panhardclub.nl!

Lid worden?

Meer informatie over het lidmaatschap?

citroen

kuiper

peterbreedlogo