Voorjaarsrit

Panhardvrienden,

Alhoewel het weer nog wat fris aanvoelt, is het echt al tijd om de Panhard uit te laten voor de voorjaarsrit op zondag 15 april a.s.

Deze keer heeft voorzitter André Ros een mooie rit uitgezet in het gebied waar hij opgegroeid is: het groene hart rond Woerden. We beginnen bij ‘De Koffietuin’ in Nieuwerbrug, vlak naast het Fort Wierickerschans uit 1673 dat onderdeel uitmaakt van de Oude Hollandse Waterlinie. De Oude Hollandse Waterlinie bestond uit gebieden die in de 17e eeuw onder water gezet konden worden in geval er een vijand optrok naar het westen van de Nederlanden en liep grofweg van het Muiderslot tot aan Slot Loevestein bij Gorinchem.

De Voorjaarsrit voert ons langs de grenzen van enkele gebieden die tot de Oude Hollandse Waterlinie behoren zoals Woerden, Woerdense Verlaat, Meije, Bodegraven, (weer) Nieuwerbrug om tenslotte uit te komen in het mooie stadje Oudewater, waar we een bezoek zullen brengen aan de Heksenwaag uit de 16e eeuw.

Vanaf 10:30 uur verzamelen bij ‘De Koffietuin’ van Lex Heij en Liesbeth Pronk, Weijpoort 12, 2415 BV Nieuwerbrug aan den Rijn. Parkeren op de (zij)oprit van de Koffietuin tegenover het adres Weiweg 1a of op het kleine parkeerterreintje daarnaast.
11:30 uur vertrek voor de rit langs de ‘Oude Hollandse Waterlinie’
13:00 lunchpunt* bij Eetcafé ‘De Halve Maan aan de Meije (adres: Hazekade 20, 2411 PP Bodegraven)
14:30 Vertrek voor vervolg van de rit
15:30 Aankomst Oudewater (parkeerplaats Sint Janstraat, achter bibliotheek)
16:00 Rondleiding en toelichting Heksenwaag Oudewater
17:00 Drankje en diner* bij Eetcafé Lumière in het centrum van Oudewater

* op eigen kosten

Graag opgeven vóór 8 april bij André Ros:
Mobiel: 06-46902929
E-mail: andre.ros@me.com

Hoe kom je bij ‘De Koffietuin?
Afslag 13 ‘Nieuwerbrug’ op de A12 (tussen Gouda en Woerden of andersom…), borden Nieuwerbrug volgen. Doorkruis Nieuwerbrug richting Bodegraven (blijf aan de zuidzijde van de Oude Rijn!). Je vindt ‘De Koffietuin’ op 1500 meter ná Nieuwerbrug aan de linkerhand. Rijdt voorbij de Koffietuin en sla linksaf de Weiweg richting Driebruggen in en parkeer op de oprit tegenover de Brocante-handel.

Aantal oldtimers toegenomen

In dit filmpje van het CBS , dat in de auto van ons lid Ruud Kreil is opgenomen, wordt gezegd dat het totaal aantal oldtimers sinds 2014 met 25 % is toegenomen. Tussen al die oldtimers zouden nog 113 Panhards schuilen. Klopt dit laatste getal en rijden al die Panhards nog rond? In de eerstvolgende Koerier worden die vragen beantwoord!

Nieuw leermomentje!

De rubriek Leermomentjes heeft aanvulling gekregen, lees daar hoe je omgaat met een vastgelopen zuigerpen.

Jaarverslag 2017

Onze secretaris Pascal van Wieringen bleek op de ALV van 23 februari 2017 een man van weinig woorden en veel plaatjes, zie zijn Jaarverslag 2017
Overigens zijn op de jaarvergadering ook de data voor de ritten en de praatavonden vastgesteld, zie daarvoor de agenda en natuurlijk ook de notulen van de ALV.

Info over de Dyna-Z vernieuwd!

De informatie over de Dyna-Z op deze site was tot vandaag vrij beperkt. Frank van Nieuwkerk heeft zich dat aangetrokken en een nieuw, veel uitgebreider artikel geschreven. Wilt u alles van de Z weten, ga dan via ‘Onze auto’s’ naar de pagina van die auto en in korte tijd weet u alles.

Nieuwe rubriek: Leermomentjes!

Onderaan het menu van onze website staat voortaan de nieuwe rubriek Leermomentjes! Interessant en leerzaam en natuurlijk altijd een beetje leedvermaak.
Er staan nu drie berichten in die rubriek, maar we weten allemaal, Panhards zorgen wel eens heel spontaan voor verrassingen. Laten we die verrassingen delen en stuur ook uw foto(‘s) in en daarbij graag een kort antwoord op de vier in de rubriek gestelde vragen. Ik zorg er dan voor dat het bericht geplaatst word.
De webmaster

Algemene ledenvergadering één week later

Op de bestuursvergadering van afgelopen zaterdag is besloten de algemene ledenvergadering (ALV) op 23 februari (i.p.v. 16 feb.) te laten plaatsvinden.

Voortaan het menu aan de linkerzijde

Tot op heden stond het menu van de site bovenaan de pagina, hierdoor en door de hoge slider (die veranderende foto’s) bleef er weinig ruimte over voor de inhoud van de bladzijde. Door vanaf vandaag de loze ruimte links van de pagina te gebruiken voor het menu, is dat wat verbeterd.

 

Lid worden?

Meer informatie over het lidmaatschap?

 

 

 

citroen

 

 

 

kuiper

 

 

 

peterbreedlogo