22 April Kees de Waard-Wagner overleden

Op zondag 22 april reden velen van ons de voorjaarsrit. Helaas bereikte ons die avond het bericht dat Kees die zelfde ochtend plotseling is overleden. Kees heeft in de beginfase van de Panhard club een zeer belangrijke rol gespeeld. Hij was al actief voor de club bij de oprichting in 1968. Met zijn ervaring als voormalig Panhard monteur bij Citroën op het stadionplein in Amsterdam repareerde hij in zijn vrije tijd Panhards voor leden van de club.

In 1975 werd Kees secretaris van de club en verzorgde hij de onderdelenvoorziening van de club. Op het zelfde moment werd ik voorzitter en wij hebben samen gedurende 15 jaar deze functies vervuld. In die periode hebben wij hem allen ervaren als een markante persoonlijkheid met heel duidelijke ideeën en meningen. Maar vooral ook als een uiterst betrouwbare en toegewijde kracht in de club.

Na zijn bestuursperiode richtte hij zich steeds meer op het rally rijden en racen met zijn Renault Alpine A110. De laatste jaren deed hij dat met een speciaal geprepareerde Citroën Visa GTI. Hij ging rally’s organiseren voor goede vrienden in Zuid-Frankrijk. Kees ging overal op af, kwam overal en kende de halve wereld op het gebied van klassieke auto’s. Ondertussen bleef hij betrokken bij de Panhardclub door het schrijven over interessante ontmoetingen en evenementen. De voormalige monteur werd steeds meer een bekende autojournalist.

De komende maanden had Kees samen met zijn onafscheidelijke Henny al weer plannen voor het bezoeken van een aantal evenementen. Maar het mag niet zo zijn. Velen die Kees goed kennen verliezen in hem een goede vriend. We wensen Henny, zijn kinderen en zijn familie alle sterkte toe in het dragen van dit grote plotselinge verlies.

Joannes Collette

11 April Autovisie komt met artikel over Panhard

Frans van Thor, Jelle Bethlehem en Peter Breed hebben onlangs een hele dag opgetrokken met een journalist en een fotograaf van het blad ‘Autovisie’. Deze maand verschijnt een artikel van zo’n acht bladzijden over Panhard en Panhardisten in Nederland!

20 Februari: Inschrijving Pinksterweekend RIPL Bamberg (D) begonnen!

PINKSTERWEEKEND 2-5 JUNI 2017

de inschrijvingen zijn geopend voor het Rassemblement International Panhard et Levassor in BAMBERG DUITSLAND.

De Duitse zusterclub is dit keer gastheer in het prachtige Frankenland: een honderdtal Panhards van alle leeftijden….

Het programma vind je hieronder:

http://www.panhard-club-deutschland.org/ripl2017/…/index.php

De bijeenkomst vindt plaats van 2 tot 5 juni 2017 op het terrein van het hotel Novum LikeApart tussen Bamberg en Nürnberg.

Vrijdag 2 juni
v.a. 14:00 aankomst van deelnemers op hotel Novum LikeApart. Wetterkreuz 7,
91058 Erlangen
(GPS: 49.543580 11.029190)

Meer informatie en een inschrijfformulier vind je op de site van de Duitse club: PROGRAMMA EN INSCHRIJVEN

17 Februari: Algemene Ledenvergadering kiest nieuwe voorzitter en secretaris

20 februari 2017

Na 5 respectievelijk 9 jaar namen Peter Drijver en Joep Hocks afscheid van het bestuur als voorzitter respectievelijk secretaris. Met de benoeming van André Ros (voorzitter) en Pascal van Wieringen (secretaris) ging de gemiddelde leeftijd van het bestuur stevig omlaag. Peter van Eeden blijftPenningmeester van de club, Wim Boers blijft de onderdelenpositie beheren en Henk Ottevangers tekende bij als hoofdredacteur van de Panhard Koerier.

De vergadering stond stil bij het 35 (!) jarig jubileum van Wim Boers als Magazijnmeester die daarvoor werd benoemd als lid van verdienste!

18 November: geslaagde praatavond over 24cEt…

Iets meer dan 35 personen zorgden voor een ontspannen sfeer. Niet in d laatste plaats omdat we begonnen met een glas bubbels om de viering van 125 jaar Panhard et Levassor kracht bij te zetten. Op de laatste praatavond van het jaar sprak Paul Huismans over zijn...

Lees meer

Panhardclub heeft een nieuwe website

We hebben een nieuwe website en willen daarmee actiever aan de slag. Zo gaan we regelmatiger nieuws plaatsen. De nieuwe website is responsive en is dus ook goed leesbaar op mobiele apparaten. We hopen dat u de website met veel plezier zult bezoeken en gebruiken. De...

Lees meer

Overalls laten borduren

We gaan kijken of er voldoende animo is om jullie Overalls te laten borduren. Logo op je rug, borstzakje of mouw? Denk aan 15 euro wanneer je je gewassen en gestreken overall in levert. Ontwerp wordt nog bekend gemaakt. Laat even weten of je belangstelling hebt met...

Lees meer

Lid worden?

Meer informatie over het lidmaadmaatschap?

Klik hier

citroen

kuiper

peterbreedlogo