Panhard fotowedstrijd 2020

1891-2021: 130 ans l’Automobile Panhard et Levassor

Selecteer uw mooiste foto(‘s) met daarop een Panhard en doe mee met de Panhard Automobielclub Nederland fotowedstrijd 2020!

De Panhard Automobielclub Nederland organiseert een fotowedstrijd, die open staat voor iedereen die een hart heeft voor La doyenne de l’avant garde der automerken, waarvoor we in 2021 het 130-jarig bestaan zullen vieren.
Concreet: Zoek één of meer geslaagde foto’s die laten zien hoe een Panhard (niet per sé uw eigen Panhard) past/uitblinkt/wegvalt/opvalt in de wereld van nu en stuur deze in. De foto moet aansluiten op het criterium ‘Panhard in de huidige tijd’, dat wil zeggen:

 • een Panhard (vooroorlogs of naoorlogs) is duidelijk zichtbaar;
 • het is een foto die duidelijk in de huidige tijd is gemaakt, dat wil zeggen ná circa 2000.

Het inzenden van met Photoshop (e.d.) bewerkte foto’s is nadrukkelijk toegestaan. Zie hieronder enkele voorbeelden van het soort foto’s waar we aan denken:

  • Deelname staat open voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van een Panhard-club en zelfs ook als je (nog) geen eigenaar bent van een Panhard.
  • De jury bestaat uit Bart Verbrugge (voorzitter), Joannes Collette (voormalig voorzitter van de PAN), Peter Drijver (vice-président van de Fédération des Clubs Panhard) en François Piette (Amicale Panhard Belgique).
  • de inzender geeft de Panharhardclub Nederland toestemming de ingezonden foto’s voor haar eigen doeleinden te gebruiken/publiceren
  • De prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 zijn: drie, twee en één doosjes met flessen Panhard-wijn (met speciaal etiket ontworpen door Ries Kruidenier, onze webmaster, die verzekert dat het een Franse wijn is…). Maar belangrijker nog: de eeuwige roem voor de winnaars, want de winnende foto’s worden gepubliceerd op de Panhard Kalender 2021 en/of in toekomstige Panhard Koeriers.
  • Daarnaast worden in de gezamenlijke clubstands van de Federation des Clubs Panhard et Levassor een expositie van de 10 beste foto’s opgehangen op Rétromobile Paris 2021, Citromobile 2021, RIPL Mulhouse 2021 en Epoqu’auto Lyon 2021.
  •  Inzending van de foto(‘s) op uiterlijk 15 juli 2020. De foto(‘s) aanleveren als digitaal bestand (jpg, eps., heic, png enz.) en voorzien van naam en postadres toesturen naar: Bart Verbrugge: b.verbrugge@ziggo.nl