Het bestuur van de Panhardclub

 

Voorzitter: Joannes Collette

Joannes is in de algemene ledenvergadering van 2024 benoemd tot opvolger van onze voorzitter André Ros. Joannes kocht als student in 1970 een zeldzame Dyna Veritas cabrio uit 1951. Die auto was toe al aan een zeer grote restauratie. Ondertussen werd hij als 28 jarige in 1975 voorzitter van de Panhardclub en bleef dat 15 jaar lang. Hij wilde een club voor een plaats voor iedereen die wat met Panhard had: liefhebbers, restaurateurs, hobbyisten, pietlutten, sleutelaars en andere levensgenieters. Hij kon hierdoor pas in 1980 aan de restauratie van zijn Veritas beginnen en na nog 7 jaar kon de auto de weg op. Ondertussen heeft hij 140.000 km met de auto gereden en vier keer meegedaan aan de Mille Miglia. Voor Joannes is de Panhardclub een club van goede vrienden, die voor elkaar klaar staan. Toen eind 2023 duidelijk werd dat André Ros het voorzitterschap neer zou leggen bleek Joannes graag bereid om nogmaals, dit keer voor de duur van één jaar, als voorzitter aan te treden. Hij wil gedurende dat jaar vooral werken aan leuke activiteiten en vergroting van het aantal actieve leden. Begin 2025 zal hij, als de ALV daar dan nog steeds mee in stemt, het voorzitterschap overdragen aan Joost van Noorden.

Secretaris Pascal van Wieringen

Pascal heeft op de ALV van 17-2-2017 het secretariaat overgenomen van Joep Hocks. Pascal’s vader heeft gedurende zijn jeugd in een Panhard gereden en bij het bekijken van oude foto’s leek het hem toch wel een hele leuke auto om zelf te hebben, op te knappen en mee te gaan rijden. Zodoende werd in het jaar 2011 een PL17 uit 1962 aangeschaft en werd hij lid van de Panhardclub. De auto stond nog niet op Nederlands kenteken en was ook niet rijdend. Maar eerst moest nog een oldtimer Wawa caravan worden gerestaureerd en moest het huis grondig worden verbouwd. In de zomer van 2014 kon eindelijk worden gestart met de restauratie. Sinds eind 2015 rijdt de auto en is de restauratie bijna voltooid. ‘Bijzondere techniek met een prachtige vormgeving en een club vol eigenwijze, maar bovenal gezellige mensen met bovendien een hele berg aan parate kennis, dat is Panhard!’

Pascal van Wieringen

Penningmeester Siewert Pilon

Siewert werd op de ALV van februari 2019 tot penningmeester benoemd. Hij is pas op gevorderde leeftijd Panhardist geworden. Er moesten diverse Citroëns, Volkswagens, Saabs en Volvo’s worden afgereden voordat hij zich uiteindelijk zijn jeugddroom herinnerde, de ervaring van knetterende Panhards op zonovergoten landweggetjes in de Provence. Die herinnering kwam pas in 2014 weer boven. Sinds maart van datzelfde jaar is hij de trotse eigenaar van een Dyna Z16 ‘brun noisette dans son jus’. In 2020 kwam daar een Panhard Junior bij die ook heel authentiek oogt maar sinds kort is voorzien van een 954 cc motor die nog moet worden ingereden. We hopen op mooie zomers!

Vertegenwoordiger media-redactie, Jaap Margry

Jaap is een enthousiaste Panhardist en niet zozeer een sleutelaar, pronker of poetser, nee hij racet juist graag met zijn 24CT. Jaap was al sinds jaren betrokken bij het tot stand komen en vullen van de Koerier. Sinds eind 2019 , vormt hij als eindredacteur van ons tijdschrift, samen met de webmaster Ries Kruidenier de Mediaredactie, die door hem in het bestuur wordt vertegenwoordigd

Magazijnmeester Wim Boers

In 1969 kocht Wim zijn eerste Panhard. De restauratie van deze PL 17 Tigre was in 1980 voltooid en hij rijdt dus al 36 jaar in deze auto. Wim is sinds 1976 lid van de Panhardclub en beheert vanaf 1982 de onderdelen voorraad. Hij bezoekt onderdelenleveranciers in Frankrijk en ook vele oldtimerbeurzen zowel in binnen- als buitenland, om de voorraad van het clubmagazijn op peil te houden, zodat de clubleden kunnen blijven rijden.

 

Webmaster Ries Kruidenier

Ries is geen bestuurslid maar zit uit hoofde van zijn functie bij het bestuur aan tafel. Hij zocht na zijn carrière binnen de brandweerwereld een nieuwe werkgever, dat werd een toen wat bouwvallige Panhard 24BT. De auto werd in zes jaar volledig gestript, geloogd en weer opgebouwd en was daarmee werkgever áf. Zijn nieuwe uitdaging werd de toen nog beperkte website die in een aantal jaren door hem enorm werd uitgebreid, een uitbreiding die nog steeds niet tot stilstand is gekomen.

 

 

Panhard Automobielclub Nederland