Het bestuur van de Panhardclub

Voorzitter André Ros

André Ros volgde in februari 2017 Peter Drijver op als voorzitter van de Panhard Automobielclub. In 1992 kocht André zijn eerste Panhard, één van de allerlaatste 17B’s uit mei 1965, maar een leuke vrouw, twee kinderen, ingrijpende verbouwingen aan het huis en een veeleisende werkkring stonden de restauratie van deze auto lange tijd in de weg. Om toch Panhard te kunnen rijden kwamen er na verloop van tijd een 17BT uit 1964 en een zeldzame DB Le Mans uit 1961 in de garage in Leiden te staan. Ooit was André het jongste lid van de ID/DS Club Nederland (in 1980!). Uiteindelijk is hij toch gevallen voor de combinatie van vormgeving en bijzondere techniek van Panhard. En, André voelt zich heel erg thuis bij mensen die dat ook kunnen waarderen. Waar het hem om gaat in de Panhard-club? Om het bij elkaar brengen van dat fantastische, bonte gezelschap van uiteenlopende karakters en achtergronden – mensen die bewondering en affectie koesteren voor de unieke combinatie van wonderlijke vormgeving en bijzondere techniek die Panhard kenmerkt.

Secretaris Pascal van Wieringen

Pascal heeft op de ALV van 17-2-2017 het secretariaat overgenomen van Joep Hocks. Pascal’s vader heeft gedurende zijn jeugd in een Panhard gereden en bij het bekijken van oude foto’s leek het hem toch wel een hele leuke auto om zelf te hebben, op te knappen en mee te gaan rijden. Zodoende werd in het jaar 2011 een PL17 uit 1962 aangeschaft en werd hij lid van de Panhardclub. De auto stond nog niet op Nederlands kenteken en was ook niet rijdend. Maar eerst moest nog een oldtimer Wawa caravan worden gerestaureerd en moest het huis grondig worden verbouwd. In de zomer van 2014 kon eindelijk worden gestart met de restauratie. Sinds eind 2015 rijdt de auto en is de restauratie bijna voltooid. ‘Bijzondere techniek met een prachtige vormgeving en een club vol eigenwijze, maar bovenal gezellige mensen met bovendien een hele berg aan parate kennis, dat is Panhard!’

Pascal van Wieringen

Penningmeester Siewert Pilon

Siewert werd op de ALV van februari 2019 tot penningmeester benoemd. Hij is pas op gevorderde leeftijd Panhardist geworden. Er moesten diverse Citroëns, Volkswagens, Saabs en Volvo’s worden afgereden voordat hij zich uiteindelijk zijn jeugddroom herinnerde, de ervaring van knetterende Panhards op zonovergoten landweggetjes in de Provence. Die herinnering kwam pas in 2014 weer boven. Sinds maart van datzelfde jaar is hij de trotse eigenaar van een Dyna Z16 ‘brun noisette dans son jus’. In 2020 kwam daar een Panhard Junior bij die ook heel authentiek oogt maar sinds kort is voorzien van een 954 cc motor die nog moet worden ingereden. We hopen op mooie zomers!

Vertegenwoordiger media-redactie, Jaap Margry

Jaap is een enthousiaste Panhardist en niet zozeer een sleutelaar, pronker of poetser, nee hij racet juist graag met zijn 24CT. Jaap was al sinds jaren betrokken bij het tot stand komen en vullen van de Koerier. Sinds eind 2019 , vormt hij als eindredacteur van ons tijdschrift, samen met de webmaster Ries Kruidenier de Mediaredactie, die door hem in het bestuur wordt vertegenwoordigd

Magazijnmeester Wim Boers

In 1969 kocht Wim zijn eerste Panhard. De restauratie van deze PL 17 Tigre was in 1980 voltooid en hij rijdt dus al 36 jaar in deze auto. Wim is sinds 1976 lid van de Panhardclub en beheert vanaf 1982 de onderdelen voorraad. Hij bezoekt onderdelenleveranciers in Frankrijk en ook vele oldtimerbeurzen zowel in binnen- als buitenland, om de voorraad van het clubmagazijn op peil te houden, zodat de clubleden kunnen blijven rijden.

 

Webmaster Ries Kruidenier

Ries is geen bestuurslid maar zit uit hoofde van zijn functie bij het bestuur aan tafel. Hij zocht na zijn carrière binnen de brandweerwereld een nieuwe werkgever, dat werd een toen wat bouwvallige Panhard 24BT. De auto werd in zes jaar volledig gestript, geloogd en weer opgebouwd en was daarmee werkgever áf. Zijn nieuwe uitdaging werd de toen nog beperkte website die in een aantal jaren door hem enorm werd uitgebreid, een uitbreiding die nog steeds niet tot stilstand is gekomen.

 

 

Panhard Automobielclub Nederland