Nieuwsoverzicht

Te Koop Dyna Z

Er staat weer een Dyna Z te koop. Het betreft geen rijdend exemplaar, maar een zo te zien kansrijk project.
Voor details, ga naar ‘Vraag en Aanbod’ door op dit bericht te klikken.

Najaarsrit 2020

De najaarsrit was anders dan andere keren. Door het uitbreken van de Corona-pandemie eerder dit jaar is het bestuur noodgedwongen aan het experimenteren geslagen om de aloude rittenformule aan te passen voor veiligheid en gezondheid. De eerdere bijeenkomsten in Doorn en Nieuwegein waren daar al voorbeelden van: meer tijd voor-  en met elkaar, minder rijden en de club zorgt of laat zorgen voor een ‘Coronaproof’hapje en een drankje.

Zondag 4 oktober waren we te gast bij de verzameling van Jacques Kemp in Eemnes. Jacques heeft in slechts vijf jaar een erg leuke verzameling bijeengebracht van auto’s die de wederopbouw na de oorlog en de modernisering van de bedrijvigheid in de jaren 50 en 60 goed weergeven. Er waren een paar erg leuke bestelauto’s, pickups en ook custom-made auto’s zoals een Italiaanse ladderwagen op basis van een Fiat Multipla en een bijzondere A-type 2cv pick-up gebouwd in Slough voor de Royal Air Force. De ster van de collectie was zonder twijfel een bijzondere Tempo Matador (zie de foto’s met Pascal erin!)

Helaas hadden we enkele dagen voor het evenement moeten besluiten om partners en familie thuis te laten om onder het aantal deelnemers van maximaal 30 personen te blijven conform de Corona-noodverordening. We hopen oprecht dat dat een volgende keer niet meer hoeft, maar het is uiteindelijke tóch een zeer geslaagde dag geworden.
Dat kwam door de fijne locatie bij Jacques Kemp, de uitstekende catering door Kadet(t)jes catering uit Eemnes en de drukke gesprekken op het (particuliere) parkeerterrein. Siewert had een mooie rit in de omgeving uitgezet, maar uiteindelijk is die niet gereden.
Middels de drukke gesprekken op het parkeerterrein, ontstond er een dynamiek die werd aangezwengeld door de clubauto, waar veel mensen in wilden en ook konden rijden. Dit werd voortgezet met veel andere aanwezige Panhards. Er waren PL17-eigenaren die nog nooit in een 24 gereden hadden en vice-versa. Er werd veel in elkaars auto’s werd gereden en dat was nieuw! Het was gewéldig om te zien hoeveel kruisbestuiving en plaatsvond tussen de leden en de discussies over eventuele problemen en oplossingen van de diverse Panhards die er waren (of niet waren)

Naast de catering buiten, had onze onvolprezen Secretaris ook nog wat zaken meegenomen voor een (buiten)borrel waardoor velen lang zijn blijven hangen. Tegen het einde van de middag was de dag voorbij en was zelfs het weer erg meegevallen.

Al met al een zeer geslaagde dag met een format —particuliere locatie, veel tijd met en voor elkaar doorbrengen, eten en drinken meenemen of laten cateren en een optionele rit— dat zeer goed in de smaak is gevallen en zeker voor herhaling vatbaar is. De volgende keer mét alle aanhang die maar mee wil komen.

Gezocht PL17 Stroomverdeler

Joost van Noorden heeft dit onderdeel hard nodig, kijk even onder ‘Vraag & Aanbod’ voor de details.

De PL17 van Rob van Rol is te koop

Rob van Rol moet vanwege ruimtegebrek afscheid nemen van zijn goed onderhouden en van allerlei snufjes voorziene PL17. Een buitenkans voor de liefhebber! Ga naar de rubriek ‘Vraag en aanbod’ en zie de details.

Gehacked! Najaarsrit, Vraag & Aanbod

Velen van jullie zullen het gemerkt hebben, de site was een paar keer uit de lucht. Malafide lieden uit vooral heel verre landen hadden onze site gevonden en al zover aangepast dat André en ik er niet zomaar iets aan konden doen. Maar voor alles bestaat een oplossing, ik heb weer veel bijgeleerd en de site is weer in de lucht, maar terwijl ik dit schrijf worden we wel gebombardeerd met inlogpogingen vanuit de hele wereld. Denk daarbij aan de Filippijnen, Indonesië, Ierland, de VS, Argentinië etc. Gelukkig houdt onze beveiliging al die ongewenste bezoekers nu tegen en hopelijk vinden ze geen gaten in het hek dat ons nu beschermt.

Ander en leuker nieuws is dat we in deze Corona tijd toch nog een najaarsrit gaan organiseren, vier oktober is de dag en Eemnes de plek waar alles start / gebeurd. Kijk voor verdere details in de Agenda. Ook in ‘Vraag & Aanbod’ is weer nieuws te vinden.

Deze keer geen directe links, maar gewoon de website bezoeken en de gewenste rubriek aanklikken.

Mocht iemand overigens haperingen van de website bemerken, graag een mailtje daarover aan mij Ries kruidenier, de webmaster (webmaster@panhardclub.nl)

Een PL17 Convertible RHD & de nieuwe rubriek: Foto van de maand!

Termen als Saloon en RHD komen we niet snel tegen in relatie met Panhard, maar voor Sean F. O’Sullivan, een Ierse Panhardian (?) is het gesneden koek. Lees hoe hij het wrak van zijn PL17 Convertible restaureerde en ombouwde naar RHD.

Foto’s zijn bedoeld om iets te vertellen en als niet alles visueel overgebracht kan worden dan vult het onderschrift de foto aan. Bij veel oude Panhard foto’s ontbreekt een (betrouwbaar) onderschrift en daarmee is de boodschap die overgebracht moet worden onduidelijk of incompleet. In onze nieuwe rubriek, voortaan te vinden op onze homepage, publiceren wij foto’s die bij bestudering meer vragen oproepen dan antwoorden leveren. De vraag bij deze foto’s is steeds: Wie weet er meer? Weet  je meer, reageer dan op het formulier onderaan de bladzijde, zo kunnen we samen misschien een paar puzzels oplossen. En dit is een directe link naar de foto van de maand september.

Dyna 54 Z1 te koop

Dyna 54 Z1 te koop

Het komt niet dagelijks voor dat een Z1 wordt aangeboden voor een, voorlopig althans heel aantrekkelijke prijs. Daarom dit berichtje. Kijk in de rubriek Vraag en Aanbod voor meer informatie.

Spam, kwaadaardig bericht

Zojuist ontving ik onderstaand bericht, mogelijk zijn er ook aan leden dergelijke mailtjes gestuurd. Het is een kwaadaardig bericht, dus mocht je zo’n bericht ontvangen, nergens op klikken en snel deleten.

Vr.gr. Ries Kruidenier (webmaster)

Hi webmaster,
We are deactivating all Inactive users on panhardclub.nl accounts
Please confirm if webmaster@panhardclub.nl is still active by verifying your account now.
Note: In 48 hours, all Inactive panhardclub.nl accounts will be deactivated

De uitslag van de fotowedstrijd is bekend!

Afgelopen week is de jury druk geweest met het beoordelen en vergelijken van de foto’s die ingezonden waren. Het waren foto’s van leden en niet leden, van Fransen, Belgen, Duitsers en natuurlijk Nederlanders. De uitslag is net als de wedstrijd Internationaal. Gisteren zijn de drie prijswinnaars persoonlijk door onze voorzitter André Ros op de hoogte gesteld, Nu zijn de leden van onze club aan de beurt om het nieuws te vernemen. Ga daarvoor naar de site  en vind de mededeling via het menu of klik hier voor een directe doorverbinding.

Panhard Automobielclub Nederland