Nieuwsoverzicht

De Fotowedstrijd: nog één dag om je foto’s in te zenden!

Het einde van de inzendtermijn van onze internationale fotowedstrijd nadert. We wilden een internationale wedstrijd en dat is het nu al geworden. Er zijn foto’s van Panhards uit vier landen, waaronder Japan, binnen gekomen! Jullie hebben officieel nog één dag om je foto’s in te zenden, maar ik verwacht dat de jury de sluitingsdatum van 15 juli soepel zal hanteren. Wel staat vast dat de jurering aanstaand weekend van start gaat en dat foto’s die dan nog niet binnen zijn, niet mee dingen!

De Voorjaarsbijeenkomst en de Fotowedstrijd

Peter Drijver maakte mooie foto’s van de voorjaarsbijeenkomst in Doorn, bekijk ze door hier te klikken of ga gewoon naar die pagina via de menu’s ‘Panhardclub >>Clubactiviteiten’. En mocht u nog mee willen doen aan onze internationale fotowedstrijd, lees op die pagina wat de voorwaarden zijn en besef u dat de inzendingstermijn al op 15 juli sluit.

De BT’s van onze eerste voorzitter

Onze eerste voorzitter, Ben Kneppers,nu 83 jaar, koestert nog steeds zijn twee 24 BT’s. Zijn zoons maakte er prachtige foto’s van die sinds vandaag in deze gallery op onze site zijn te vinden.

Afstellen carterontluchting, een eigen tooltje!

De pagina over het afstellen van de carterontluchting voorzag kennelijk in een behoefte want hij werd in korte tijd zo’n 170 keer geraadpleegd. Ook Marc Verhaegen uit België las het en hij kwam met de suggestie om zelf een tooltje te maken. Lees en zie in de aanvulling op mijn artikel hoe je dat kunt doen. En als je dan toch op de site bent, Cees Visser heeft voor ons de Franse roadtest van de DB vertaald, die is dus nu voor iedereen te begrijpen.

Internationale Panhard Fotowedstrijd

Deze zomer organiseren wij een fotowedstrijd waaraan iedereen mee kan doen. Panhardbezitter of niet, clublid of niet, je nationaliteit, het doet er niet toe. Maar….. het onderwerp is natuurlijk wel PANHARD! Om preciezer te zijn, wij vragen foto’s waaruit duidelijk blijkt dat Panhard ook in de huidige tijd nog, af en toe, aanwezig is en functioneert. Op de speciale pagina met informatie over de wedstrijd wordt met een drietal voorbeelden duidelijk gemaakt wat wij bedoelen. Ga daarom naar: https://www.panhardclub.nl/panhard-fotowedstrijd-2020/

‘Nieuwe’ filmpjes geplaatst en ‘bouwpakket’ voor een 24 CT aangeboden

Onder ‘Clubactiviteiten’ zijn wat filmpjes van oudere ritten en Ripl’s toegevoegd en onder ‘Rallye en race’ vind je er nog meer. Voor degenen die altijd al een 24CT wilden hebben, onder ‘Vraag en aanbod’ biedt Fred Hellinga zijn CT aan, althans de onderdelen daarvan. De motor is al gereviseerd en samen met de aangeboden onderdelen is er een mooi CT van te maken.

Kijken of kopen?

Er zijn nieuwe items geplaatst in zowel de rubriek Vraag & aanbod, als in de rubriek Race, rallye en records. Dus nu, PL’s in de aanbieding, zowel in prima staat als in een ‘doe het zelf’ versie. bovendien leuke rallye filmpjes waarin zelfs een Z! mee doet.

Carterontluchting afstellen

Het afstellen van de carterontluchting bleek laatst, zelfs bij de cursus Motortechniek, nog steeds een lastige zaak te zijn, daarom op een nieuwe pagina aandacht voor dat onderwerp.

Panhard Automobielclub Nederland