Zijspiegels, ombouwen naar groothoekspiegels

Na vier jaar waren de zijspiegels van mijn Panhard 24BT al aan hun eind. Eén kon nietmeer gesteld worden en hing er bij en van beiden liet de chroomlaag los. Nu was ik toch alontevreden over die spiegels want ze waren maar beperkt in te stellen en het blikveld waserg klein. Tijd voor nieuw dus.
Even googelen op ‘zijspiegel’ gaf veel treffers, maar helaas verkopers vragen steevast eerst naar je kenteken. Spiegels zijn tegenwoordig immers geen algemeen accesoire meer, maar een typegebonden onderdeel en onze Panhards stammen nog uit een andere tijd.
Na stug verder zoeken, vond ik uiteindelijk twee spiegels die me wel wat leken en voor zo’n €100,- had ik een paar weken later twee spiegels die in elk geval duidelijk zwaarder (kwaliteit?) waren dan de vorige exemplaren. De montage was een fluitje van een cent en de 24 zag er weer prima uit. De spiegels waren beter af te stellen, een hele vooruitgang.
Maar anders dan bij moderne auto’s waren het weer gewone vlakke spiegels met een dus beperkt gezichtsveld.
Rijdend in onze dagelijkse auto, een Peugeot 206 CC met wat bolle (groothoek) zijspiegels, kwam ik op het idee om eens te gaan zoeken naar vervangingsspiegels voor die auto en…. zulke glaasjes bleken voor slechts €4,25 te koop! Direct twee besteld en na een dag in huis. Toen snel aan het werk en in de onderstaande fotogalerij ziet u hoe ik mijn 24 van op maat gemaakte Peugeot spiegels voorzag.

 

25-08-2018 Kr.

1 Reactie

 1. Gerhard

  Een geweldige oplossing!

  Hoe groot zijn uw spiegels? Ik kocht nieuwe CIPA spiegels van de Renault 16 voor de 24 (90 mm x 140 mm).

  Zouden de inzetstukken van de Peugeot passen?

  Dank u en vriendelijke groeten!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Panhard Automobielclub Nederland