Jaarverslag 2017

Jaarverslag van de secretaris (2017)

17 februari 2017: ALV
Tijdens deze ALV zijn de voorzitter Peter Drijver en de secretaris Joep Hocks afgetreden en zijn André Ros en ik gekozen tot nieuwe voorzitter en secretaris.
Voor de foto’s klik HIER

17 maart 2017: Praatavond 1
Brandstof- en olie additieven van Forté door Huub de Cock, met dank aan Pierre Peters.
Toevoegingen voor reiniging, verminderde slijtage en verminderd brandstofverbruik.

23 april 2017: Voorjaarsrit
‘Tussen hoge zandgronden en lage klei’, georganiseerd door Peter Drijver en Mieke Bosse.
Een rondrit van het hoge zand in Hoogerheide, via de Oesterdam en Sint Philipsland naar het eindpunt Willemstad. Met een start met koffie en taart bij De Orangerie in Hoogerheide. Na een rit was de lunch bij Hotel Oosterschelde in Sint Philipsland. Hier was een prachtig uitzicht en konden de Panhard aan het water worden geparkeerd. Hierna de finish in de vestingstad Willemstad.
Voor de foto’s klik HIER

6-7 mei 2017: Citromobile
Een eenvoudige stand met één geweldige auto: De PL17 cabrio van Gerard Meeuwsen. Met een eerbetoon aan Kees de Waard Wagner.
Voor de foto’s klik HIER

16 juni 2017: Praatavond 2
Het verbrandingsproces door Erik Kemkers, met dank aan Dago Langen.
Wat kenmerkt een optimale verbranding en wat is de invloed van ontsteking en mengselvorming. Tevens een demonstratie van een anti-knock-systeem.
Voor de foto’s klik HIER

1 september 2017: Praatavond 3
Elektronische ontsteking door Ries Kruidenier.
Een verhaal over de betrouwbaarheid van zijn 24BT en hoe hij die probeert te verbeteren met onder meer een geheel door hem zelf bedachte en gebouwde krukas gestuurde elektronische ontsteking.
Voor de foto’s klik HIER

17 september 2017: Najaarsrit
Fort Pannerden, georganiseerd door Chris en Marijke Dumoulin.
Eerst de bezichtiging van Fort Pannerden van de Nieuwe Hollandse Waterlinie om vervolgens een rit door de Betuwe. Vervoer naar het fort kon met elektronische Tuktuks, maar lopen over de weg of via een ‘struinpad’ behoorde ook tot de mogelijkheden. Het struinpad zou waarschijnlijk wel aardig nat zijn zodat de meeste lopend over de weg naar het fort togen. Na koffie met gebak was er het bezoek aan het fort. Na het bezoek regende het, zodat iedereen toch maar met de klaarstaande Tuktuks terug naar de parkeerplaats ging. Na een plezierige rondrit eindigden we bij restaurant ‘De Betuwe’ in Tiel.
Voor de foto’s klik HIER
Voor het filmpje klik HIER

17 november 2017: Praatavond 4
De Evolutie van de Panhardmotor door Pierre Peters.
Een verhaal over de verschillen tussen de Panhardmotor van het type M5 tot en met het type M10 en hoe deze motor in een paar jaar tijd is geëvolueerd. Met een inleiding over de voorgenomen bouw van een 950 cc Panhardmotor.
Voor de foto’s klik HIER