De najaarsrit was anders dan andere keren. Door het uitbreken van de Corona-pandemie eerder dit jaar is het bestuur noodgedwongen aan het experimenteren geslagen om de aloude rittenformule aan te passen voor veiligheid en gezondheid. De eerdere bijeenkomsten in Doorn en Nieuwegein waren daar al voorbeelden van: meer tijd voor-  en met elkaar, minder rijden en de club zorgt of laat zorgen voor een ‘Coronaproof’hapje en een drankje.

Zondag 4 oktober waren we te gast bij de verzameling van Jacques Kemp in Eemnes. Jacques heeft in slechts vijf jaar een erg leuke verzameling bijeengebracht van auto’s die de wederopbouw na de oorlog en de modernisering van de bedrijvigheid in de jaren 50 en 60 goed weergeven. Er waren een paar erg leuke bestelauto’s, pickups en ook custom-made auto’s zoals een Italiaanse ladderwagen op basis van een Fiat Multipla en een bijzondere A-type 2cv pick-up gebouwd in Slough voor de Royal Air Force. De ster van de collectie was zonder twijfel een bijzondere Tempo Matador (zie de foto’s met Pascal erin!)

Helaas hadden we enkele dagen voor het evenement moeten besluiten om partners en familie thuis te laten om onder het aantal deelnemers van maximaal 30 personen te blijven conform de Corona-noodverordening. We hopen oprecht dat dat een volgende keer niet meer hoeft, maar het is uiteindelijke tóch een zeer geslaagde dag geworden.
Dat kwam door de fijne locatie bij Jacques Kemp, de uitstekende catering door Kadet(t)jes catering uit Eemnes en de drukke gesprekken op het (particuliere) parkeerterrein. Siewert had een mooie rit in de omgeving uitgezet, maar uiteindelijk is die niet gereden.
Middels de drukke gesprekken op het parkeerterrein, ontstond er een dynamiek die werd aangezwengeld door de clubauto, waar veel mensen in wilden en ook konden rijden. Dit werd voortgezet met veel andere aanwezige Panhards. Er waren PL17-eigenaren die nog nooit in een 24 gereden hadden en vice-versa. Er werd veel in elkaars auto’s werd gereden en dat was nieuw! Het was gewéldig om te zien hoeveel kruisbestuiving en plaatsvond tussen de leden en de discussies over eventuele problemen en oplossingen van de diverse Panhards die er waren (of niet waren)

Naast de catering buiten, had onze onvolprezen Secretaris ook nog wat zaken meegenomen voor een (buiten)borrel waardoor velen lang zijn blijven hangen. Tegen het einde van de middag was de dag voorbij en was zelfs het weer erg meegevallen.

Al met al een zeer geslaagde dag met een format —particuliere locatie, veel tijd met en voor elkaar doorbrengen, eten en drinken meenemen of laten cateren en een optionele rit— dat zeer goed in de smaak is gevallen en zeker voor herhaling vatbaar is. De volgende keer mét alle aanhang die maar mee wil komen.