Shell deed indertijd een Tijger in je tank, Panhard stopte hem vanaf 1959 in, niet alle, motoren. Het begon met een 50CV tijgertje, later werd hij sterker, wel 60CV. Tegenwoordig rijden er ook oudere Panhards rond met ‘Tigre’ motoren, het is maar net wat er later is ingebouwd. Maar waaraan zie je nu dat jouw motor een al dan niet originele tijger is voorzien? Onze experts roepen dan gelijk dat het aan de nokkenas ligt, maar ik heb de gezamenlijke verhalen daarover eigenlijk nooit echt op kunnen lijnen. Totdat ik een leuk Frans artikeltje over dit onderwerp vond, ik heb het vertaald en aangevuld met gegevens uit de Panhard documentatie. Misschien is het niet alles, misschien klopt het niet helemaal. Ik ben benieuwd, ook discussie is leuk en aanvullingen c.q. correcties zijn altijd welkom. Lees het artikel in de rubriek Techniek>>Motortechniek>>Panhard nokkenassen

N.B. Het determineren van je Tigre is natuurlijk leuk, maar daarvoor moet je wel even je motor demonteren!!